hren

ENORMAN IZNOS
Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara sazvao je sastanak predsjednika klubova sa službama Grada Splita zbog enormnog iznosa kojeg će morati isplatiti Grad.

Iz splitskog gradskog ureda priopćili su da je nakon primitka presude Županijskog suda u Zagrebu prema kojoj Grad Split treba isplatiti dr. Nebojši Kneževiću i drugima iznos od oko 150 milijuna kuna radi spora na TTTS-u, gradonačelnik Andro Krstulović Opara izvijestio predsjednika Gradskog vijeća Igora Stanišića te preporučio sazivanje sastanka predsjednika klubova sa službama Grada Splita kako bi se izvijestilo i raspravilo o stanju stvari.

Opara je naglasio da će on osobno i gradska uprava ustrajati na poštivanju i zadovoljavanju pravde, a istovremenu i osiguravanju nesmetanog funkcioniranja drugog grada u državi.

Podsjetimo, Grad Split izgubio je spor koji se na splitskom Općinskom sudu vodio zbog zemljišta na prostoru TTTS-a, na kojem su Nebojša i Alemka Knežević, Srećko Mišura i tvrtka Petra Dura uknjiženi kao vlasnici velikog dijela koji su kupili.

Zato se godinama nije mogao graditi vodovod za Žrnovnicu, ni položiti energetski kabeli jer vlasnici za to nisu dali suglasnost. Općinski sud završio je 2016. godine predmet u korist vlasnika zemljišta, a tu je presudu 1. travnja potvrdio i drugostupanjski zagrebački Županijski sud.

Izvor: dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij