hren

ČETVRTAK 4. I PETAK 5. TRAVNJA,. HOTEL ZAGREB, SPLIT
CAP program (Child Assault Prevention) jedan je od rijetkih programa prevencije nasilja, osobito seksualnog, nad djecom u Republici Hrvatskoj, a nastoji integrirati najbolje izvore pomoći u zajednici kako bi se smanjila ranjivost djece i mladih od verbalnog, fizičkog i seksualnog zlostavljanja.

Program je zaštićeno intelektualno vlasništvo Međunarodnog centra za prevenciju napada (The International Center for Assault Prevention – ICAP, New Jersey, SAD), a Udruga roditelja „Korak po korak“ provodi ga od 2000. godine kao regionalni trening-centar za Hrvatsku. Program je 2009. godine verificiran od Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje.

CAP program već 20 godina zaredom svake godine obuhvati oko 6.000 djece kroz rad CAP pomagača, volontera posvećenih odgoju i obrazovanju djece. Na taj je način od početka provedbe programa u Hrvatskoj uključeno 105.000 djece, preko 70.000 roditelja i 23.000 odgojno obrazovnih djelatnika u vrtićima i školama u svih 20 županija RH i Gradu Zagrebu.

Nakon triju konferencija u Zagrebu i Gospiću na kojima se raspravljalo o kvaliteti i unapređenju CAP programa, sustavnom pristupu u prevenciji nasilja nad djecom te važnosti aktivnog zalaganja za prevenciju nasilja u lokalnoj zajednici ovogodišnja konferencija temelji se na 3. cilju CAP programa – poticanju obrazovnih institucija na sustavan pristup prevenciji zlostavljanja djece.

Ovogodišnja konferencija dobiva međunarodni karakter pa će tako na njoj biti predstavljeni primjere dobre prakse primjene CAP-a u Sloveniji. Konferencija će okupiti predstavnike lokalne i regionalne uprave te druge ključne dionike u području prevencije nasilja nad i među djecom (policiju, obiteljske centre, organizacije civilnog društva i druge važne stručnjake u ovom području).

Program konferencije možete pogledati OVDJE


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij