hren

FlixBus kao najveći autobusni prijevoznik u Europi s najširom mrežom linija od 350.000 dnevnih veza kroz 28 europskih zemalja i 2000 destinacija, postaje sve dostupniji gradovima Hrvatske. Nakon najvećeg hrvatskog FlixBus čvorišta u Zagrebu, Split postaje sljedeće središte susreta zelenih autobusa i svakodnevnih polazaka. Tako se već sada 9 puta dnevno zelene boje pojavljuju na autobusnom kolodvoru Splita, dok se početkom te tijekom ljetne sezone očekuje i do 37 dnevnih polazaka. Split kao drugi najveći grad Hrvatske, tako će postati i drugi najveći hub FlixBusa ove regije.

˝Split kao drugi najveći grad u Hrvatskoj zaslužio je snažnu povezanost i dostupnost Europe. S tako snažnom frekvencijom zelenih autobusa otvorili smo mnogobrojne puteve za dolazak novih turista u nadolazećoj sezoni, ali isto tako omogućili smo i jednostavno kretanje putnika iz Splita po Europi.˝ - izjavio je Dean Čebohin, direktor razvoja poslovanja FlixBus CEE South regije. ˝Prošle smo ljetne sezone zabilježili rast broj putnika od 130% samo za splitsku regiju. Ovog ljeta očekujemo jednako snažan rast.˝ - dodao je Dean.

Snažan rast i razvoj mreže autobusnih linija iz Splita omogućen je zahvaljujući mnogobrojnim domaćim lokalnim autobusnim partnerima iz svih dijelova Hrvatske koji predstavljaju operativni dio poslovnog modela FlixBusa. Lica splitske regije odgovorna za besprijekorno provođenje svakodnevnih vožnji i zelenu FlixBus flotu upravo su autobusni partneri Delminium Travel te Hiems. Dok se Hiems pridružio FlixBus grupi prošle godine te u svom voznom parku raspolaže s 4 FlixBus autobusa, Delminium Travel pridružio se u veljači ove godine s 4 potpuno nova autobusa opremljenih prema FlixBus europskim standardima. Do početka sezone u vozni park partnera stižu dodatna 3 FlixBus autobusa. U Split pristižu i partneri iz drugih dijelova Hrvatske poput Knežević prijevoza iz Plitvičkih jezera, Vinceka iz Varaždina te Autoherca iz Imotskog sa svojom flotom zelenih autobusa.

Autobusi splitskih partnera zaduženi su za sigurnost i udobnost putnika na direktnim putovanjima unutar Hrvatske, od Dubrovnika, Splita, Imotskog do Zagreba te prema Bosni i Hercegovini, Italiji, Austriji, Mađarskoj, Češkoj i Njemačkoj. Neke od ovih direktnih destinacija mogu se već sada pronaći u ponudi dok prvi val južnih linija započinje s 11.4., a drugi jači val u lipnju ove godine. Sve destinacije do kojih se može stići iz Splita mogu se provjeriti putem besplatne mobilne aplikacije ili putem FlixBus web stranice. Osim direktnih putovanja, iz Splita se može nastaviti putovanja i dalje u Europu jednom kartom.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij