hren

'TRI DANA DOVOLJNA SU DA SE ODMORITE, ALI I DA IMATE DOVOLJNO VREMENA RADITI NEŠTO DRUGO.'
Niz malih britanskih tvrtki uveo je za svoje radnike na četverodnevni radni tjedan, otkriva Guardian, usred aktualnih ideja da manje rada može donijeti veću produktivnost i bolju ravnotežu između života i rada.

Stoga sve više poslodavaca eksperimentira s pružanjem tri slobodna dana tjedno svojim radnicima uz zadržavanje iste plaće.

U zadnjih pola godine to su već učinile kompanije Synergy Vision,Elektra Lighting , Lara Intimates te Intrepid Camera, a uz njih i The Wellcome Trust, kao najveći poslodavac u Velikoj Britaniji razmišlja uvesti testnu fazu za svojih 800 zaposlenika.

- Bilo je ovo šest lijepih tjedana s dugim vikendima - rekao je Neil Knowles, konzultant u Elektri koja je skraćeni tjedan uvela u siječnju.

- Dva od sedam dana su jedva dovoljna da se čovjek oporavi od stresnog tjedna. No, tri dana dovoljna su da se odmorite, ali i da imate dovoljno vremena raditi nešto drugo - naglasio je Knowles.

Čini se radnici u Velikoj Britaniji  zbog kraćeg radnog tjedna nisu imali nikakvih problema s izvršavanjem radnih zadataka i poštivanjem rokova. Čak štoviše - posao im cvjeta, a stresa je manje.

Izvor: poslovni.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij