hren

Jučer se na Ekonomskom fakultetu u Splitu održalo svečano otvaranje kolegija Stručna praksa, u sklopu kojeg će studenti ovog fakulteta po prvi put imati priliku praksu obavljati u udrugama preko programa društveno korisnog učenja.

Otvaranju kolegija prisustvovali su profesori Ekonomskog Fakulteta, studenti i predstavnici splitskih udruga uključeni u projekt „Centar za društveno korisno učenje“, u sklopu kojeg se i postiglo integriranje programa društveno korisnog učenja u spomenuti kolegij.

Nositelj projekta je Klub mladih Split, a partneri su Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu i udruge Srce, Naša dica, MoSt i TOMS. Sve navedene udruge rade s marginaliziranim i ranjivim skupinama, a zahvaljujući ovom projektu studenti će imati priliku sudjelovati u podizanju kvalitete njihova djelovanja i kreiranju inovativnih alata za rad, kao i u pokretanju akcija koje će za cilj imati senzibiliziranje javnosti za poteškoće s kojima se spomenute skupine suočavaju.
Dakle, u periodu od dvije godine, koliko je predviđeno vrijeme trajanja projekta, studenti Ekonomskog fakulteta će obavljati stručnu praksu kroz društveno korisno učenje u jednoj od navedenih udruga.

Studenti će se okušati u radu u područjima marketinga, event managementa, financija, održivog razvoja, izrade poslovnog modela i financijskog plana društvenog poduzeća i sl. Zahvaljujući ovom projektu sufinanciranom od strane EU, splitski će studenti imati priliku svoja teorijska znanja primijeniti u praksi, ali ujedno i pomoći zajednici.

Projekt „Centar za društveno korisno učenje“ sufinancirali su Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Ukupna vrijednost projekta je 1.197.396,37 kn, od čega je iznos EU potpore 1.017.786,91 kn.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij