hren

 

IVO MILIĆ TERETI SE DA JE OD VINKA BRKANA PRIMIO 25 TISUĆA KUNA I 2.600 EURA
Optužno vijeće splitskog Županijskog suda potvrdilo je USKOK-ovu optužnicu protiv bivšeg tehničkog direktora Trogir Holdinga Ive Milića i trogirskog poduzetnika Vinka Brkana. Milić je optužen za trgovanje utjecajem, a Brkan za davanje mita.

Milića, koji je bio gradski vijećnik Hrvatske konzervativne stranke te kandidat za gradonačelnika Trogira, terete da je od Brkana u razdoblju od studenog 2015. do travnja 2017. godine primio 25 tisuća kuna i 2.600 eura.

USKOK navodi da je Brkan plaćao kako bi Milić iskoristio autoritet i utjecaj te ishodio naplatu dospjelih potraživanja Brkanove firme Brkan - Plano d.o.o. prema trogirskim komunalnim društvima Trogir Holding i Dobrić, kao i realizaciju poslovne suradnje te rješavanje radnopravnog statusa njegovog sina.

Novac je Brkan dao Miliću u nekoliko navrata, navodi USKOK u optužnici.

Afera je pukla u proljeće 2017. godine kada je Brkan medijima dao snimke iz njegovog kontejnera na kojima se vidi kako Miliću daje novac i prijeti mu da će sve prijaviti.

Milić se branio da su u pitanju donacije stranci. Tvrdio je da ga Brkan ucjenjuje jer mu nisu htjeli produžiti ugovor o zbrinjavanju otpada. USKOK je u optužnici predložio da mu se oduzme protupravno stečena imovinska korist. 

Izvor: dalmatinskiportal.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij