hren

Amsterdamska koalicija se i dalje širi – Laburisti se pridružili IDS-u, GLAS-u, HSS-u, PGS-u, HSU-u.
Hrvatski laburisti – Stranka rada danas su u Sisku potpisali Sporazum o koaliciji za nadolazeće izbore za Europski parlament sa strankama Amsterdamske kolacije (HSS – GLAS – IDS – PGS - HSU).

Tom su prigodom, predsjednici HSS-a, GLAS-a, IDS-a, HSU-a i Laburista Krešo Beljak, Anka Mrak Taritaš, Boris Miletić, Silvano Hrelja i David Bregovac te član Predsjedništva PGS-a Damir Pilepić poručili kako je pristupanje Laburista Amsterdamskoj koaliciji potvrda da je ovaj savez progresivnih stranaka najglasniji zagovornik građanskih prava u Hrvatskoj.

Predsjednik Laburista David Bregovac upozorio je na obespravljenost rada i radnika u Hrvatskoj te je istaknuo kako smatra da je Europski parlament mjesto s kojeg se može puno napraviti kada su radnička prava u pitanju. 
“Kroz stalno ukazivanje u Komisiji i Parlamentu na nepravde prema hrvatskim radnicima i građanima uopće i na nepridržavanje europskih direktiva, kroz proaktivnu politiku, inicijative i nuđenja još boljih europskih i domaćih zakonskih rješenja, Amsterdamska koalicija odnosno njezini kandidati na predstojećim izborima za EU parlament sasvim sigurno mogu učiniti najviše kako bi Hrvatska napokon postala normalna, uređena, prosperitetna i pravedna država jednakih šansi za sve njezine građane”, rekao je Bregovac te naglasio kako Hrvatska mora postati država u kojoj uvjet za dostojanstven život neće biti luksuz kojega jamči samo bliskost s korumpiranom političkom elitom.
O ugroženosti radničkih prava govorio je i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja koji se složio s predsjednikom Laburista Bregovcem da se za poboljšanje uvjeta rada moramo boriti kroz institucije Europske unije, ali i institucije u Hrvatskoj.

Naglasio je kako sve stranke Amsterdamske koalicije imaju odgovore i rješenje za pitanja prava radnika i prava svih građana naše zemlje uopće.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić je istaknuo da „država koja će osigurati lijek bolesnom djetetu tek nakon snažnog medijskog pritiska, nije funkcionalna država”. Naglasio je da država u kojoj na desetke tisuća radnika radi, a ne prima plaću, država u kojoj nisu svi pred zakonom jednaki nije pravedna država. Cilj Amsterdamske koalicije, kazao je Miletić, jest sve to iz temelja promijeniti i utjeloviti drugačiju Hrvatsku.

Na Miletića se nadovezala predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš poručivši kako „Amsterdamska kolacija neće stati dok naša realnost ne postane uređena, moderna i tolerantna Hrvatska”. Poručila je da Hrvatska ne smije neprestano biti na samom dnu Europe po svim ključnim gospodarskim pokazateljima. “To nije naša sudbina, to je isključivo posljedica lošeg upravljanja. Sve se to može i mora promijeniti! Amsterdamska koalicija počiva na ideji bolje, uspješnije i moderne Hrvatske“, zaključila je Mrak Taritaš.

Izvor: N1info.com


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij