hren

Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je da i Rusija obustavlja primjenu Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), javljaju ruski mediji.

"Rusija neće postaviti rakete srednjeg i kratkog dometa u raznim regijama svijeta prije SAD-a“, rekao je Vladimir Putin, dodajući da Rusija neće biti uvučena u skupu utrku u naoružanju.

"Rusija je godinama kršila uvjete Sporazuma o nuklearnom naoružanju bez kajanja", rekao je u petak Pompeo, dodajući da ponašanje Rusije stavlja "milijune Europljana i Amerikanaca u veliku opasnost".

Dodao je da je dužnost SAD-a odgovoriti na odgovarajući način te da je SAD dao Rusiji dovoljno vremena da se uskladi s propisima.

Rusija i SAD potpisnice su sporazuma iz kojeg se SAD povlače, no sva događanja oko tog sporazuma znatno utječe na sigurnost u Europi. Takozvani INF sporazum (Intermediate-range Nuclear Forces Treaty) pokriva krstareće rakete srednjeg dometa s nuklearnim naoružanjem koje mogu letjeti gotovo 500 do 5000 kilometara, što ih čini prijetnjom Europi.

Izvor: Dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij