hren

CRO PATRIA je u svjetskim razmjerima jedinstven projekt koji promovira zborsko pjevanje i suvremeno zborsko stvaralaštvo, a organizira ga Glazbena mladež Split. Riječ je o međunarodnom projektu na kojem sudjeluju zborovi, skladatelji, pjesnici, članovi ocjenjivačkih sudova kako iz Hrvatske, tako i iz drugih zemalja.

Ovim programom nastoji se poticati suvremeno, umjetnički vrijedno stvaralaštvo na polju glazbe, ali i poezije, pa su za svaki od segmenata utemeljene posebne nagrade i plakete −  rad akademskih hrvatskih likovnih umjetnika.

Pozivaju se skladatelji da se prijave za sudjelovanje na međunarodnom natječaju za nove zborske skladbe na  23. Međunarodnom zborskom festivalu CRO PATRIA 2019. 
Prijave se primaju do 15.3.2019.g.

Na natječaj se mogu prijaviti zborske skladbe a cappella za mješoviti, muški, ženski i dječji zbor pisane na bilo kojem jeziku, u trajanju do 5 minuta.

SMJERNICE
- Na natječaj se mogu prijaviti svi skladatelji, neovisno o dobi i nacionalnosti, dosadašnji prijavitelji i nagrađivani skladatelji.
- Svaki skladatelj može prijaviti najviše tri skladbe.
- U partituri je potrebno naznačiti ime i prezime autora teksta.
- Za stihove koji nisu pisani na hrvatskom, engleskom ili latinskom jeziku potrebno je poslati hrvatski ili engleski prijevod.
- Prijava mora sadržavati tri primjerka ispisanog teksta skladbe.
- Autori jamče originalnost skladbi.
- Partiture poslane na natječaj ne vraćaju se.
- Skladatelj može predložiti zbor za izvođenje svoje skladbe.
- Slanjem radova na natječaj autori prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe tiska, snimi na nosačima zvuka i slike, prenosi putem radija i televizije te da navedena prava prenese na treće osobe. Sva ostala prava autori zadržavaju za sebe.

KAKO SE PRIJAVITI?
- Svaka partitura mora biti označena šifrom od sedam znakova.
- Ista šifra mora biti naznačena na posebnoj zatvorenoj omotnici u kojoj se nalaze podatci i kontakti skladatelja.
- Omotnica ujedno mora sadržavati skladateljevu izjavu da prijavljena skladba nije objavljena niti nagrađivana na drugim natjecanjima.
- Skladatelji trebaju svoje skladbe (napisane  u programu Sibelius 6 ili 7 ili nekom drugom/sličnom suvremenom programu ) poslati zajedno sa zatvorenom omotnicom − kako je gore navedeno − na adresu:

Glazbena mladež Split
Zagrebačka 23
21000 Split
s naznakom: NE OTVARAJ – 22. CRO PATRIA – nove skladbe

Više o natječaju OVDJE


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij