hren

SREĆA U NESREĆI
Autobus u kojem su bila 52 putnika s vozačem i pratnjom zapalio se danas u tunelu Schallberg na jugu Švicarske. Prema neslužbenim informacijama, u autobusu koji se zapalio oko 13 sati su se nalazili mahom splitski srednjoškolci, a lokalna policija izvijestila je da su svi putnici su neozlijeđeni i na vrijeme evakuirani iz plamtećeg vozila.

Svi su dobro, nema ozljeđenih, profesori i vozač dobro su reagirali i odmah izveli sve učenike iz autobusa – kazao nam je Ivor Brunjak iz agencije Collegium koja organizira Knock Out skijaški festival u Švicarkoj na povratku s kojeg se zapalio autobus sa splitskim srednjoškolcima.

Požar je izbio u subotu malo iza 13 sati na izlasku iz tunela Schallberg na području Simplona u blizini granice s Italijom. Čim su vidjeli da se u autobusu počelo dimiti profesori su izveli učenike vani. Uz pomoć vozača iznjeli su dio stvari, ali nisu uspjeli sve spasiti tako da ima i izgorene prtljage. Na mjesto događaja odmah je došla policija i vatrogasci, ali vatra je progutala doslovno cijeli autobus prije nego li je ugašena. Na uništenom vozilu će se napraviti očevid kako bi se utvrdili uzroci nesreće, a radi se o iznajmljenom autobusu br. 14 prijevoznika Arriva, a ne vlasništvu agencije Collegium.
Učenici i profesori su dobro, a obavješteno je hrvatsko veleposlanstvo jer su mnogi ostali bez dokumenata.
- Svih 52 putnika prevezeno je u Vatrogasni dom u blizini u Brigu kako bi na toplome dočekali dolazak zamjenskog autobusa za nastavak putovanja kućama, koji je stigao oko 17 sati. Za putnike su osigurani topli napitci te obrok. Za one koji su ostali bez dokumenata u dogovoru s Veleposlanstvom je riješena privremena dokumentacija za prelazak granica prilikom povratka kućama - saznajemo iz organizacije Knock Out Snow Festivala.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij