hren

DONESENA PRESUDA
Darko Kovačević Daruvarac proglašen je krivim.

Darko Kovačević Daruvarac osuđen je danas na pet godina bezuvjetnog zatvora. Prema presudi, 4,5 godine zatvora dobio je za napad i 10 mjeseci za prijetnju. Ukupno je to jedinstvena kazna od 5 godina bezuvjetnog zatvora.

Obrazloženje presude je pročitano iza zatvorenih vrata, bez prisustva medija.

"Pouka ove presude je puno šira od samog predmeta 'Kovačević'. Raniji sudac bi još prije završio predmet da se nije razbolio. Trajanje postupka ovisi o dokazima, izjavama svjedoka i stava obrane", kazao je odvjetnik žrtve Milan Petričić.

Darko Kovačević Daruvarac na sud je u četvrtak ujutro stigao oko 8:30. Pozdravio je novinare i na njihovo pitanje što očekuje da će se dogoditi odgovorio je da – ne očekuje ništa. Majka pretučene djevojke Ana Gurlica na isto je pitanje odgovorila da očekuje –pravdu.

Novi svjedoci u ovom postupku nisu bili predlagani pa je danas bilo moguće i donošenje presude. Svi svjedoci koji su ispitani u utorak nisu mijenjali svoje dotadašnje iskaze. Nova je sutkinja u srijedu, tijekom četiri sata ročišta, završila ispitivanje svjedoka i saslušanje vještaka.

Darko Kovačević je presudu dočekao na slobodi. S obziroma na presudu, prema kojoj mu je dosuđeno pet godina zatvora, Daruvarac sa suda odlazi u zatvor. Tužiteljstvo je u ovom postupku za njega tražilo zatvorsku kaznu u trajanju od 5,5 godina.

Premlatio je u kafiću

Podsjetimo, on je optužen za prijetnje i nanošenje teških ozljeda 18-godišnjoj Zadranki Loreni Gurlici. Premlaćivanje je trajalo više od pola sata. Najprije u WC-u. Njezinom je glavom razbio umivaonik.

Nastavio je u kafiću, pred očima gostiju i vlasnika. Sve su promatrali spuštenih ruku. Policiju nitko nije pozvao. Premlaćivanje je završio nogom u glavu dok je pokušavala ustati s poda. Sjeo je u auto kao da se ništa nije dogodilo i otišao.

Kada je sve završilo, djevojku su odveli. Uhićen je zahvaljujući upornosti njezine majke. Optužen i u četvrtak osuđen je za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i prijetnju.

Izvor: Dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij