Posljednjih desetak dana zimskih školskih praznika, oni koji dolaze nakon blagdana, tradicionalno su oni dani kada Hrvati masovno odlaze na skijanja.

Tako je i danas na skijališta, uglavnom u Austriju, Sloveniju i Italiju, krenuo val skijaša. Procjenjuje se da će ove godine na skijališta iz Hrvatske više od 200.000 osoba, većina njih baš u tjednu pred nama. Hrvatskom skijaškom tjednu vesele se i iznajmljivači - za četveročlanu obitelj prosječna cijena za tjedan dana skijanja je nešto više od 6000 kuna. Oni kojima ne smeta što škola počinje tjedan nakon tzv. hrvatskog mogu proći znatno jeftinije, pa i za oko 2000 kuna manje od ove cijene u najtraženijem terminu.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. U Lici, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj mjestimice pada slab snijeg. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, javlja HAK. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Pojačan je promet na autocestama A3 Bregana-Lipovac i A2 Zagreb-Macelj u smjeru Slovenije. Gust je promet i gužve su na pojedinim graničnim prijelazima s BiH i Srbijom na ulazu u Hrvatsku te sa Slovenijom na izlazu. Zbog pojačanog priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima vrijeme potrebno za prelazak granice se često mijenja, a zabilježena čekanja mogu biti i duža.

Izvor: N1


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij