hren

U dvorani Časničkog zbora u Lori danas je promovirana knjiga Zlatka Dalića, izbornika nogometne reprezentacije, o putu do osvajanju srebra na Svjetskom prvenstvu. Knjiga je objavljena u izdanju Sportskih novosti, urednika Marija Zorka i novinara Dražena Antolića.

Najprije je okupljenima prikazan kratki, ali emotivni video zapis sa svjetskog prvenstva u nogometu. Nakon toga je župan Blaženko Boban izborniku Daliću predao Povelju koju su na svečanoj  sjednici, uz blagdan sv Jeronima, zaštittnika SD županije, dodijelili vijećnici županijske Skupštine. - Hvala ti izborniče što si nas učinio ponosnim i dokazao svijetu kakva smo sportska nacija, i još više što si nam svima posvjedočio kako se ljubi svoja Domovina.

U panel razgovoru na bini sudjelovali su još i novinar Slobodne Dalmacije Frane Vulas koji je izvještavao s Mundijala u Rusiji, te Ivica Tucak, izbornik vaterpolske reprezentacije, a cijeli događaj je moderirala novinarka HRT-a Mirta Šurjak. Izbornik Dalić je između ostalog kazanog, potakao ideju da se nogometna reprezentacija vrati u Split i nastupi u Poljudu, jer kako reče Dalić uvijek je bio i ostao hajdukovac što je izazvalo aplauz okupljenih.

Knjiga se prodavala prije predstavljanja, doslovce je razgrabljena, a prihod je namijenjen u humanitarne svrhe.

Izvor: Dalmacija.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij