hren

ODUŠEVILI SPLITSKU GASTRO SCENU
Udruga Grand Cro - vrsna hrvatska vinska gospodarstva sinoć je u dupkom punom splitskom restoranu Bokeria Kitchen & Wine Bar predstavila publici svoja ponajbolja vina te na efektan način obilježila završetak uspješne poslovne godine. Promociji je prisustvovalo 120 uzvanika, mahom sa splitske gastronomske scene.

Vinarije Baković, Bibich, Boškinac, Duboković, Galić, Meneghetti, Petrač i Saints Hills svoja su vina prezentirale uzvanicima uz jela koja su osmislili i pripremili chef Hrvoje Zirojević i kreativni tim restorana Bokeria, kako bi se na najbolji način pokazalo umijeće i ljepota sparivanja hrane i vina.

Sljedove chefa Zirojevića pratila su posebno odabrana vina, perjanice svake od osam vinarija koja, osim što su se etablirala kao neka od najbitnijih vina hrvatskog vinarstva, su ujedno i vrsni primjer utjelovljenja potencijala najrazličitijih vinorodnih dijelova Hrvatske. Naime, vinarije članica udruge Grand Cro protežu se po cijeloj Hrvatskoj i svim njenim bitnim vinskim regijama, od Slavonije do juga Dalmacije.

Uz ostala, gosti su imali priliku doživjeti macerirani gegić Ocu vinarije Boškinac, Karizmu perjanicu vinarije Petrač, slavni Bas de Bas vinarije Bibich, Dingač prvo vino vinarije Saints Hills, Moja M mistično bijelo vino vinarije Duboković, Chardonnay vinarije Galić jedno od najboljih vina te sorte u Hrvatskoj, legendarni Plavac Murvica vinarije Baković, a povrh svega i premijeru novog vina vinarije Meneghetti, odležanu malvaziju pod nazivom Malvazija Black Label.

Mnogobrojni uzvanici imali su tako priliku ne samo uživati u reprezentativnom primjeru hrvatske enogastronomije, već i iz prve ruke od samih vinara saznati što to njihova vina stavlja ispred nekih drugih. Restoran Bokeria pokazao se kao sjajna pozornica, sa scenografijom koju su upotpunile vinarije sa svojim vinima.            

U stilu, uz vrhunsku gastronomiju i s velikim vinima, splitska publika imala je priliku proslaviti proteklu godinu, čija će vina imati priliku piti u godinama koje tek dolaze. Nestrpljivo ih iščekujući, možemo se samo veseliti tome da naši vinari ulažu sve više znanja i truda u stvaranje vrhunskih vina koja zasluženo dobivaju sve veću prepoznatljivost kako na hrvatskoj, tako i na stranoj vinskoj sceni.     


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij