hren

RAČUNICA UJEDINJENIH NARODA
Najveća demografska eksplozija očekuje se u Nigeru čije bi stanovništvo trebalo porasti s 24 na 209 milijuna stanovnika

Ujedinjeni narodi objavili su projekcije o kretanju stanovištva do 2100. godine, i kako javalja Al Jazeera, vijesti su loše za sve zemlje regije. Izuzev Slovenije, sve države koje su činile bivšu Jugoslaviju našle su pri vrhu negativne ljestvice.

Najgora situacija je u Bosni i Hercegovini, u UN-u smatraju da će ona izgubiti gotovo polovicu stanovništva (48,9 posto stanovništva), čime je zauzela neslavno treće mjesto. Lošije prognoze – i to su jedine zemlje koje bi trebale izgubiti više od polovine stanovništva – zabilježene su tek za Moldaviju i Bugarsku.

Hrvatska ne kotira puno bolje, na četrnaestom je mjestu, a sad postojećih 4,1 očekuje nas pad na 2,6 milijuna stanovnika do 2100. godine. Srbija bi s 8,6 trebala pasti na 5,3 (12. je na listi), a Crna Gora s padom od 30,2 posto i Makedonija s 28,8 posto su zauzele 21., odnosno 24. mjesto.

U plusu su uglavnom afričke zemlje, među 30 vodećih Irak je jedina zemlja koja nije s tog kontinenta. Najveća demografska eksplozija očekuje se u Nigeru čije bi stanovništvo trebalo porasti s 24 na 209 milijuna stanovnika, što je povećanje od nevjerojatnih 761 posto!

Izvor: 100posto.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij