hren

JADRANSKA SRDELA IPAK U PONUDI ZA BLAGDANE
Zbog zaštite srdele u mrijestu Ministarstvo poljoprivrede u zimskom razdoblju provodi kontinuirano ponavljajuću zabranu ribolova okružujućom mrežom plivaricom - srdelaromu cijelom ribolovnom moru Republike Hrvatske. Svake se godine datum početka i završetka ove ponavljajuće zabrane korigira u skladu s dinamikom ribolovnih aktivnosti.

Ove godine zabrana stupa na snagu 16. prosinca 2018. u 12 sati i završava 14. veljače 2019. godine u 24 sata. Kao i ranijih godina bit će omogućena i ograničena iznimka za plovila manja od 12 metara koja će smjeti obavljati ribolov u razdoblju od 16. do 24. prosinca 2018. godine u 12 sati. To znači da će sitna plava riba biti u ponudi tijekom božićnih blagdana.

Istekom razdoblja zabrane, a s ciljem očuvanja fonda srdele u Jadranu, planirano je zadržati i ograničenje ribolovnog napora i ulova kojim bi se u razdoblju od 15. veljače 2019. godine u 00 sati do 28. veljače 2019. godine u 12 sati ograničila ribolovna aktivnost po plovilu na maksimalno pet ribolovnih dana tijekom tog razdoblja te ulov na maksimalno 35t male plave ribe po plovilu.

Unutar Operativnoga programa za pomorstvo i ribarstvo RH kroz mjeru I.9. „Privremena obustava ribolovnih aktivnosti“ ribarima nadoknađujemo gubitak prihoda zbog zabrane obavljanje ribolova, sve kako bismo zaštitili riblje resurse u vrijeme mrijesta i rasta, u ovome slučaju male plave ribe. Tako smo početkom ove godine u tu svrhu ribarima isplatili 26,4 milijuna kuna, poručuju iz Ministarstva poljoprivrede.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij