hren

Ustaške simbole kažnjavat će oštrije nego isticanje nacističkih simbola

Austrijska vlada usvojila je novu izmjenu zakona kojom se proširuje lista zabranjenih simbola. Uz zabranu simbola Islamske države i Al-Kaide, austrijska vlada je zabranila i ustaška obilježja. Zakon će stupiti na snagu 1. ožujka sljedeće godine, a oni koji ga budu kršili morat će platiti 10.000 eura, što je znatno više od 4000 eura kazne koja je propisana za korištenje nacističkih simbola.

Uz oznake ustaštva i Al-Kaide, Austrija će kažnjavati i isticanje simbola Muslimanske braće, Sivih vukova, Radničke partije Kurdistana, Hamasa i Vojnog dijela Hezbolaha, piše Al Jazeera.

Zabranjene su i terorističke organizacije

Zabranom ustaških simbola Austrija želi suzbiti veličanje fašizma koje se svake godine odvija na komemoraciji u Bleiburgu. Smatraju da se tamo okupljaju desničarski ekstremisti koji su do sada bez ikakve kazne koristili simbole “krvave prošlosti Nezavisne države Hrvatske”.

Uz simbole s popisa, zabranjena su i obilježja svih organizacija bliskih tim zabranjenim grupacijama, kao i bilo kakva druga grupacija koju je Europska unija ocijenila kao terorističku. Takva obilježja se neće smjeti pokazivati, nositi ili širiti. Izmjene zakona vlada još treba usvojiti, što će vjerojatno napraviti sljedećeg vikenda.

Izvor: Telegram.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij