hren

Hrvatski projekti nastavljaju izvrsni niz koji domaća arhitektonska i građevinska rješenja postižu u međunarodnoj konkurenciji još od 2006. godine.

Projekti nagrađeni hrvatskom Graditeljskom nagradom CEMEX osvojili su priznanja i na globalnom izdanju ovog graditeljskog natječaja. U snažnoj konkurenciji sedamdesetak projekata iz cijelog svijeta koji su se natjecali za ovo prestižno graditeljsko priznanje odabrana su čak tri hrvatska projekta.

Studentsko stanovanje u sveučilišnom kampusu na riječkom Trsatu osvojilo je treće mjesto u kategoriji Javne i poslovne građevine, rekonstruirana Turistička palača u Splitu treće mjesto u kategoriji Zajednički prostori, dok je poslovna zgrada West Gate „A“ u Splitu počasno spomenuta u posebnoj kategoriji nagrade Održiva gradnja. Time su čak tri od pet prijavljenih hrvatskih projekata nagrađena međunarodnom Graditeljskom nagradom.

„Zahvaljujemo tvrtki CEMEX na dodijeljenoj nagradi. Projekt studentskog stanovanja u Sveučilišnom kampusu na Trsatu svoju pojavnost gradi na primjeni betona kako u eksterijeru tako i u interijeru, stoga ova nagrada za nas ima posebnu važnost. Ovom prilikom bi se zahvalili svim projektantima, suradnicima, izvođaču i investitoru na plodonosnoj suradnji uz nadu da građevine od 'vidljivog' betona neće ostati samo rijetki primjeri već postati uobičajena praksa.“, rekli su prigodom osvajanja nagrade arhitekti Mirela Bošnjak, Mirko Buvinić, Maja Furlan Zimmermann i Ivan Galić, iz tvrkte x.3.m., predstavnici nagrađenog projekta.

Svojim međunarodnim izdanjem Graditeljske nagrade CEMEX potiče i nagrađuje i nagrađivati talent u arhitekturi i graditeljstvu, razvija globalnu kulturu inovacije i kreativnost te potiče gradnju visoke održivosti upotrebom novih betonskih tehnologija.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij