Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić izručen je Hrvatskoj. U zagrebačku zračnu luku 'Franjo Tuđman' sletio je iza 20.50.

Ivica Todorić u zrakoplov je ušao prvi i sjedi u posljednjem redu aviona,  a prate ga, kako neslužbeno doznajemo, hrvatski i engleski policajci. Jedan sjedi do njega, jedan red ispred i brane svaki kontakt s njime. Iz aviona će izići prvi i odmah ga se vozi u Remetinec jer je na snazi odluka o određivanju istražnog zatvora zbog opasnosti utjecanja na svjedoke.

Na današnji dan prošle godine Ivica Todorić predao se policiji u Londonu u postaji Charing Cross.

Todorić će odmah nakon slijetanja u pratinji pravosudne policije biti prepraćen u Remetinec, gdje je sve spremno za njegov prihvat. U pritvorskoj jedinici bit će sam, a sutra će u prijepodnevnim satima biti prepraćen istražnom sucu koji će odlučiti hoće li mu biti određen jednomjesečni pritvor.

Tijek događaja:
● 21.20 -
Ivica Todorić na putu je u Remetinec
● 20.50 - Zrakoplov sa Ivicom Todorićem sletio je u Zagreb
● 18.40 - Zrakoplov CA krenuo je prema Zagrebu. Dolazak se očekuje oko 20.45
● 17.28 - Ivica Todorić ušao u zrakoplov kojim putuje prema Zagrebu
● 16.35 - Todorić viđen u zračnoj luci Heathrow
● 15.50 - Neslužbeno - Ivica Todorić vraća se u Hrvatsku

Izručenje su komentirali ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Todorićevi odvjetnici nisu bili dostupni za izjave.

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante i 12 Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je prošle godine zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna, pri čemu je istražni zatvor određen samo za Ivicu Todorića.

On bi zbog toga, nakon slijetanja u zagrebačku zračnu luku, trebao biti odmah odveden u istražni zatvor.

Istražni zatvor određen mu je zbog utjecaja na svjedoke, a kako se doznaje u cijeloj istrazi neispitan je ostao samo jedan svjedok.

"Ovo me neće zaustaviti i još ću jače krenuti naprijed. U godinu dana skupio sam niz dokaza i informacija i dalje se idem boriti za istinu", rekao je Todorić tada.

Na upit je li spreman za Remetinec, Todorić je odgovorio da je spreman na sve, dodajući da ne vidi za što bi u Hrvatskoj mogao biti osuđen.

Nekad najmoćnijem hrvatskom gospodarstveniku blokirano je 64,4 milijuna eura u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj i Kanadi, doznalo se u travnju od njegove obrane, a boravak u Londonu financirao je novcem dobivenim od prodaje roditeljske kuće supruge Vesne.

Izvor: HRT.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij