hren

PUŽEVIM KORAKOM
Protekla su puna tri mjeseca od kako Čiovljani i njihovi gosti uživaju u vožnji novim mostom koji ih povezuje s Trogirom.
Svi oni koji na most dolaze s kopnene strane uživaju i u blagodati spojne ceste (službeni naziv spojna cesta 1), koja ih s Jadranske magistrale vodi ravno na most. Upravo toliko, međutim, traje i čekanje na puštanje u rad spojne ceste 2 na čiovskoj strani.

Da je do daljnjega izvan uporabe vozače upozoravaju fizičke prepreke na križanju s cestom Trogir – Slatine (D126).

Otvorena nije, kazuju iz Hrvatskih cesta, investitora projekta čiovskog mosta vrijednog 200 milijuna kuna, zbog izmjene građevinske dozvole. Budući da je procedura izmjena u tijeku, u Hrvatskim cestama očekuju da će spojna cesta 2 biti u prometu kroz mjesec dana.

A do potrebe za izmjenom došlo je zbog rekonstrukcije križanja novoizgrađene spojne ceste s postojećom cestom Trogir - Slatine.

- Osnovni projekt je predvidio da će novoizgrađena spojna cesta biti dio budućeg cjelovitog rješenja povezivanja naselja Slatine i Okrug Donji s novom državnom cestom preko sredine otoka, kako je zacrtano u prostornom planu pa je sukladno tomu spojna cesta na križanju s postojećom D126 imala pravo prvenstva - kažu u Hrvatskim cestama i dalje obrazlažu:

- Kako do realizacije cjelovitog projekta još neće doći u određenom razdoblju, spojna cesta 2 će biti kategorizirana u nižem rangu (županijska cesta), pa je zbog sigurnosti prometa na križanju dviju cesta različitog ranga trebalo izvršiti rekonstrukciju prvotno planirane trase, što je uvjetovalo izmjene tehničke dokumentacije, a time i izmjene i dopune građevinske dozvole.

Nakon čitanja obrazloženja ostaje pitanje nisu li planeri i investitor(i) trebali imati jasne rokove cjelovitog projekta ceste preko sredine Čiova, prije nego što je spojna cesta 2 uopće izgrađena.

Spojna cesta 2 je, inače, duga 1,425 kilometara, sa širinom kolnika od 7,10 metara. Za gradnju je bila izrazito zahtjevna, a sve zbog konfiguracije terena i uslojenosti materijala koji su sa svoje strane iziskivali isto tako zahtjevne geotehničke radove.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij