hren

Obavili smo inventuru zaključaka i ciljeva koje smo si zadali i možemo konstatirati da je tempo i dinamika izvedbe zadovoljavajuća, a tiče se Splita i čitavog hrvatskoga Juga. Razgovarali smo o daljnjem ubrzavanju procesa oko Tehnološko-prometnog parka na Dračevcu u kojem je rješenje za pravosuđe, policiju, Ministarstvo kulture, prometno središte i tehnološku industriju, što će biti veliki iskorak za splitsku aglomeraciju – rekao je gradonačelnik Andro Krstulović Opara nakon sastanaka održanih s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem u Gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Sastanci su održani nakon skoro pola godine od sjednice Vlade u Splitu i svojevrsna su rekapitulacija zadanih obaveza.

– Ulazimo u 40. godišnjicu ozbiljnijih ulaganja u splitsku infrastrukturu, dakle od Mediteranskih igara nije se ulagalo. Došlo je konačno vrijeme da se krene, a točka preokreta bila je sjednica Vlade u Splitu. Briga premijera za provedbu i realizaciju je jamstvo za ispunjavanje ciljeva postavljenih 4. svibnja – zaključio je gradonačelnik.

“Pratimo što se događa u Splitu”

Premijer Plenković je rekao kako Vlada vrlo pedantno i pažljivo prati što se događa u Splitu.

– Gradu Splitu i Županiji Splitsko-dalmatinskoj trenutno je najvažniji angažman Ministarstva prometa i Hrvatskih cesta, realizacija zaključaka koji bi trebali riješiti velike prometne gužve tijekom ljetnih mjeseci, prvenstveno splitska zaobilaznica i brzi željeznički promet od Resnika do Trajektne luke. Moj je prioritet da Splićani budu zadovoljni sa infrastrukturnim rješenjima jer oni žive ovdje, na taj ćemo način postići najbolje rezultate – rekao je premijer Plenković.

Pohvalio je angažman gradonačelnika Krstulovića Opare i splitske gradske uprave koja je u suradnji s Ministarstvom okoliša i Fondom za zaštitu okoliša riješila problem sanacije odlagališta Karepovac te izrazio podršku u nastavku tih aktivnosti, rekavši kako treba dugoročno i trajno rješiti pitanje zbrinjavanja otpada s Centrom za gospodarenje otpadom u Lećevici.

“Na terenu najbolje vidimo stvari”

Na jutrošnjem sastanku u Banovini gradonačelnik Krstulović Opara sa svojim zamjenicima Jelenom Hrgović Tomaš i Ninom Velom, predsjednikom Gradskog vijeća Igorom Stanišićem i ostalim suradnicima premijeru Plenkoviću detaljno je iznio stanje projekata, naglasivši kako je Grad tu da rastereti državu: “Mi smo na terenu i najbolje
vidimo stvari. Zajedničkom koordinacijom i političkom voljom sve zacrtano može se ostvariti”.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij