hren

U SPALADIUM ARENI
Međunarodni sajam SASO 2018, najznačajniji gospodarski događaj u regiji koji obuhvaća niz specijaliziranih sajmova i stručnih događanja, svečano će otvoriti vrata izlagačima, posjetiteljima i gostima u srijedu, 24. listopada u 10 sati. Sajam će službeno otvoriti potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar.

Tijekom prigodnog programa, pozdravnim govorima, prisutnima će se obratiti direktorica Sajma Split, (organizatora sajma) Sanja Vuković Veić, potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore Mirjana Čagalj, predsjednik Hrvatske obrtničke komore (suorganizatora sajma) Dragutin Ranogajec, gradonačelnik Splita (pokrovitelja sajma) Andro Krstulović Opara i Luka Brčić, zamjenika župana i izaslanika župana Splitsko-dalmatinske županije, Blaženka Bobana (također pokrovitelja sajma).

Svečanost otvorenja vodit će Mariola Milardović Perić, a uveličat će je prigodni glazbeni program kojega će izvesti klapa Šušur. Nakon svečanog programa i otvorenja, planiran je obilazak sajma SASO.

Međunarodni sajam SASO 2018, koji se po 22. put održava u splitskoj Spaladium areni od 24. do 27. 10. 2018. godine, obuhvaća niz međunarodnih specijaliziranih sajmova: 22. Međunarodni sajam graditeljstva, 22. Međunarodni sajam drvne industrije, 22. Međunarodni sajam metalne industrije, 22. Međunarodni sajam alata, strojeva i opreme, 19. Međunarodni sajam obrtništva, male privrede i poduzetništva, 18. Međunarodni sajam elektronike i energetike, 10. Međunarodni sajam ekologije – SEKO, 3. Međunarodni sajam komunalne opreme, 3. Međunarodni sajam bazena i bazenske opreme i 4. Međunarodni sajam kamena.
Sajam SASO i ove će godine ujedno biti centralno mjesto održavanja važnih stručnih događanja, konferencija i gospodarskih skupova: 15. Dana arhitekata, 11. Dana građevinara, Radionice o provođenju Zakona o komunalnom gospodarstvu s naglaskom na dimnjačarske koncesije kroz komunalne tvrtke po JLS-ima za područje Dalmacije te brojnih savjetovanja i radionica za obrtnike, poslovne posjetitelje i građane, kao i niz drugih, zanimljivih popratnih događanja prezentacija, edukacija i predavanja.

U okviru 11. Dan građevinara održat će se dva okrugla stola: “Infrastruktura i turizam grada Splita – sadašnje stanje i pravci razvoja s ekspanzijom turizma” (srijeda, 24. 10. u 12.30 h) i “Investicije u graditeljstvu – energetska obnova zgrada” (srijeda, 24. 10. u 14.30 h). 15. Dana arhitekata obilježit će okrugli stol “Poticanje investicija kroz urbanizam” (četvrtak, 25. 10. u 16.00 h). Radionica o provođenju Zakona o komunalnom gospodarstvu s naglaskom na dimnjačarske koncesije kroz komunalne tvrtke po JLS-ima za područje Dalmacije održat će se u četvrtak, 25. 10 s početkom u 12.00 sati.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij