hren

ČAK 239 PRIJAVA PROJEKATA U AKCIJI „I TEBE SE PITA!“
Od 22. do 29. listopada održat će se osam javnih tribina po mjesnim odborima u Trogiru gdje će građani moći glasati za projekte koje su prijavili u sklopu participativnog budžetiranja.

Čak 293 prijedloga građana pristigla su u Grad Trogir u sklopu akcije „I tebe se pita!“. Radi se o participativnom budžetiranju, projektu koji je Trogir započeo kao prvi grad u Dalmaciji, a koji podrazumijeva davanje građanima na raspolaganje jednog dijela proračuna, tako da sami predlažu i sami glasaju o projektima koje žele realizirati u svojim kvartovima. Grad Trogir iz proračuna za 2019. u ove svrhe namijenio je 1,2 milijuna kuna.

Trogirke i Trogirani pokazali su velik interes da pridonesu uređenijem i ljepšem gradu kroz male komunalne projekte kao što su uređenje zelenih površina, popravljanje prometnica koje su u nadležnosti grada, opremanje igrališta, postavljanje rasvjete i prometne signalizacije, sanacije divljih deponija i slično – odnosno, predlaganjem investicija koje njima 'život znače', poboljšavaju im svakodnevicu i kvalitetu života.

- Odaziv je premašio sva naša očekivanja, kako građana tako i medija. Veseli me činjenica što gotovo da nema stanovnika Trogira koji nije čuo za „I tebe se pita!“, a pohvale za projekt stižu nam iz cijele Hrvatske. Zadnja dva tjedna evaluirali smo pristigle ideje i od ponedjeljka, a sljedeći tjedan kreću tribine po mjesnim odborima gdje će svi koji dođu imati priliku dignuti ruku i dati glas projektu ili projektima koje smatraju prioritetima. Oni s najviše glasova bit će uvršteni u proračun za 2019. – rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

Tribine će se održati po sljedećem rasporedu:
1. MJESNI ODBOR "TRAVARICA"- PONEDJELJAK 22. LISTOPADA, 18 SATI, VATROGASNI DOM
2. MJESNI ODBOR "ČIOVO"- UTORAK, 23. LISTOPADA, 18 SATI, KUD KVADRILJA
3. MJESNI ODBOR "ARBANIJA"- SRIJEDA, 24. LISTOPADA, 17 SATI, HOTEL SV. KRIŽ
4. MJESNI ODBOR "ŽEDNO/MASTRINKA"- SRIJEDA, 24. LISTOPADA, 19 SATI, DOM ŽEDNO
5. MJESNI ODBOR "PLANO"- ČETVRTAK, 25. LISTOPADA, 18 SATI, MJESNI ODBOR
6. MJESNI ODBOR "DRVENIK VELI"- NEDJELJA, 28. LISTOPADA, 12 SATI, MJESNI ODBOR
7. MJESNI ODBOR "DRVENIK MALI"- NEDJELJA, 28. LISTOPADA, 15 SATI, MJESNI ODBOR
8. MJESNI ODBOR "GRAD"- PONEDJELJAK, 29. LISTOPADA, 18 SATI, GRADSKA VIJEĆNICA

- Kada bude održana i zadnja tribina, objavit ćemo sve odabrane projekte koje ćemo, naravno, i realizirati u 2019. godini. Participativno budžetiranje jako je transparentan proces i način kako možemo ostvariti bolju komunikaciju i suradnju s građanima što vjerujem da smo i uspjeli -  zaključio je trogirski gradonačelnik.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij