hren

KONFERENCIJA U MORH-U
Nakon što je ministar obrane Damir Krstičević danima odbijao medijima reći koliko je koštala vojna vježba Velebit 18, u četvrtak je napokon i službeno na konferenciji za medije objavljena ta informacija

Tako je na konferenciji u Ministarstvu obrane rečeno da je vježba koštala 8,1 milijun kuna, a da je najviše utrošeno na osoblje, odnosno terenski dodatak. Sudjelovalo je oko 5500 vojnika, a svaki je dobio od 100 do 120 kuna dodatka.

'Planirali smo, pripremili, organizirali i proveli ovu vježbu prije svega sigurno. Bilo je nekoliko ozljeda lakše naravi', rekao je načelnik Glavnog stožera, general Mirko Šundov, dodavši kako je vježbom pokazano da su današnje Oružane snage sljednice pobjedničke Hrvatske vojske iz Domovinskog rata.

Glavni obučni događaj Hrvatske vojske u 2018., u kojem je sudjelovalo ukupno oko 5500 pripadnika Hrvatske vojske i dio pričuvnog sastava, a korištena je borbena i neborbena tehnika te naoružanje i oprema iz svih postrojbi, trajao je neprekidno 72 sata i provodio se na 11 lokacija u Republici Hrvatskoj.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij