hren

Hrvatski sabor će sjednicu nastaviti raspravom o tri 'zdravstvena' prijedloga, među kojima i o konačnom tekstu zakona o zdravstvenoj zaštiti kojim se, po riječima resornog ministra Milana Kujundžića, unaprjeđuje primarna zdravstvena zaštita.

To se, ističe, radi na način da se redefinira status i pozicija doma zdravlja kao nositelja zdravstvene zaštite na primarnoj razini zaštite.

Predloženim se zakonom osnažuje preventivna zdravstvena zaštita, rješava radno-pravni status zakupaca u domu zdravlja, uređuje pružanje palijativne skrbi na primarnoj te na sekundarnoj i tercijarnoj razini zdravstvene djelatnosti.

Uvodi se Nacionalni registar pružatelja zdravstvene zaštite koji će obuhvaćati sve pružatelje zdravstvene zaštite te mogućnost nagrađivanja za natprosječne rezultate zdravstvenih radnika.

Zastupnici će raspraviti izmjene Zakona o lijekovima kojima bi se uspostavio novi sustav određivanja cijena lijekova na recept, na način da Agencija za lijekove i medicinske proizvode utvrđuje najvišu dozvoljenu cijenu takvog lijeka na hrvatskom tržištu, te izračunate cijene redovito objavljuje na svojim mrežnim stranicama.

Ocjenu Sabora čeka i konačan prijedlog zakona o provedbi EU uredbi o medicinskim proizvodima te o in vitro dijagnostičkim medicinskim proizvodima.Prije zdravstvenih tema, Sabor će raspraviti izmjene Zakona o proizvodnji, remontu i prometu naoružanja i vojne opreme te izmjene Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima.

Izvor: N1


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij