hren

Udruga Sunce Split 23. rujna po sedmi put organizira Splitsku biciklijadu povodom obilježavanja  Europskog dana bez automobila 22. rujna. Ove godine Splitska biciklijada organizira se u suradnji  Centrom za regionalne aktivnosti programa prioritetnih akcija (PAP-RAC) kao dio programa obilježavanja Dana obale.

Osnovna namjera akcije je skrenuti pažnju građana na problem prijevoza automobilima i povećati osjetljivost javnosti na gorući problem onečišćenja zraka u velikim gradovima te ponuditi alternativni gradski prijevoz. Ovakvi i slični događaji održavat će se diljem Hrvatske, a pozivaju se svi zainteresirani građani i građanke da im se pridruže ovu nedjelju i na taj način obilježe ovaj važni eko datum.

Biciklijada kreće u 16 sati, a po dolasku na cilj koji se očekuje oko 17 sati slijedi prigodni program koji uključuje tombolu, biciklističku alku, besplatni servis za bicikle za sudionike biciklijade, pub kviz u Galeriji umjetnina (kafić) i prigodni koncert u Đardinu.. Uz to, pripremili su i više od 30 pojedinačnih nagrada u suradnji s pokroviteljima i partnerima te poklon iznenađenja za sve sudionike te osvježenja sponzora.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij