hren

Ne bih rekao da se odustalo od ideje da se kroz luku vozi jednosmjerno

Iako se prošli tjedan najavljivalo da će  promet prema luci kroz Domagojevu obalu bitu jednosmjeran, od toga se ipak odustalo. Barem za ovu sezonu. Umjesto toga, nakon sastanka svih službi, poslana je obavijest javnosti da se ukida privremena regulacija kroz Zvonimirovu 6. rujna. 

- Ne bih rekao da se odustalo od ideje da se kroz luku vozi jednosmjerno. Kada smo razgovarali o tome, rekli smo kako se moramo uskladiti i s autobusnim kolodvorom, te drugim službama, poput taxija. To bi bila drastična promjena, sigurno bi donijela niz pozitivnih stvari, ali ima puno posla i ocijenili smo da ovo nije pravi trenutak - kazao nam je Vela.

Upitali smo ga je li onda to rješenje za narednu sezonu, na što nam je Vela odgovorio da su pokrenuli postupak projekta nove regulacije za naredno ljeto.

- Ovo što smo sada napravili nam je bilo dragocjeno, uočili smo dosta poboljšanja. Primjerice, prošla subota koja je bila najopterećenija u cijeloj godini je bila manje prometno zagušena nego prethodna. Ključna stvar je što je Zvonimirova brže 'gutala' promet - iznio nam je.

Naglasio je i kako su gužve neminovne, ali da su privremenom regulacijom postigli što su htjeli.

- A to je da se opterećenje što više povuče prema luci zbog koje i nastaje, a sve da bi što manje patio ostatak grada. Sjetimo se kako bi Poljička prethodnih godina bila doslovce zakrčena. A ove godine imamo porast dolazaka 10 posto! Pokazalo se da su ove mjere bile potrebne, da nismo ništa napravili, bilo bi nam gore - smatra.

Zaključio je kako su napravili korak naprijed te da se do konačnog rješenja mora još potruditi.

Izvor : Dalmatinskiportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij