hren

NESREĆA
U blizini talijanske Genove srušio se veliki vijadukt, a prema zasad neslužbenim podacima poginuli su deseci ljudi.

Čelnik lokalne hitne službe rekao je da ima "na desetke mrtvih", prenosi talijanska informativna agencija Adnkronos. I vatrogasne službe su objavile kako sigurno ima žrtava nakon urušavanja vijadukta Morandi oko 11:30 sati po lokalnom vremenu uslijed jakih kiša. Jedan svjedok je za televiziju Sky Italia rekao kako je vidio "osam ili devet" vozila na vijaduktu kada se on urušio u "apokaliptičnoj sceni".

Taj je vijadukt dio autoceste A10, a visok je oko 100 metara. Prema zasad još nepotvrđenim izvješćima, u nesretni je slučaj uključeno i nekoliko automobila, piše BBC.

Agencija ANSA javlja da je jedna osoba izvučena živa ispod ruševina te je helikopterom prebačena u bolnicu.

Na fotografijama s lica mjesta vide se veliki komadi ruševina na tlu ispod sredine vijadukta. Na terenu su policija, vatrogasci i hitna pomoć. Strahuje se kako je ispod ruševina ostao zarobljen velik broj ljudi.

Talijanski su vatrogasci objavili fotografiju na kojoj se vidi jedan kamion koji stoji na kraju mosta neposredno prije urušavanja.

Talijanske novine La Repubblica javlja da je dio grada u kojem se vijadukt urušio gusto naseljen, a pod vijaduktom koji se srušio nalaze se trgovački centri i industrijska skladišta, kao i neke stambene zgrade. Pod konstrukcijom se također nalazi željeznička pruga koja povezuje Genovu s Milanom, javlja talijanski Rai news. Radi se o mostu Morandi izgrađenom 1960-ih godina. Obnova tog mosta izvršena je 2016. godine.

Franco Nativo, novinar televizije Telegenova koji je na mjestu događaja, otkrio je za informativni program SkyTG24 da vidi barem "osam do devet" vozila zgnječenih ispod odlomljenih dijelova ceste.

"Scena je apokaliptična", istaknuo je Nativo.

Talijanski mediji javljaju da je u urušavanju mosta sudjelovalo i desetak vozila, pozivajući se na riječi spasilačkih službi. Talijanski ministar prometa Danilo Toninelli ovaj je događaj nazvao 'neizmjernom tragedijom'.

Talijanska policija je na istoj društvenoj mreži napisala kako se katastrofa dogodila zbog "jakih kiša".

Talijanska novinska agencija ANSA prenosi kako se betonski most, dio autoceste A10, srušio s visine od oko 100 metara.

Izvor : Jutarnji.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij