hren

Pred oko pet tisuća gledatelja i nakon pripetavanja Ante Zorica je pobijedio na natjecanju za Baru. U završnom činu ovog viteškog nadmetanja nadmašio je Alena Filipović Grčića i Kristijana Bikića kojima se jedan pogođen punat na kraju pokazao kao nedovoljan…

U prvoj trci alkari su ukupno pogodili 23 punta, od čega tri sride, ali zato su nišanske sprave u drugoj bile bitno bolje pa se u konačnici zbroj punata zaustavio na 28 uz četiri pogođene sride.

Pred odlučujuću treću trku izdvojio se Ante Zorica s pet punata, dok su Alen Filipović Grčić, Kristijan Bikić, Josip Čačija, Ivo Zorica i Nenad Marić ubilježili po četiri.

Prvi koji je u trećoj trci istakao kandidaturu za naslov pobjednika bio je Alen Filipović Grčić koji je novom sridom došao do sedam punata, ali vrlo brzo stigao je odgovor Kristijana Bikića čiju je sridu, kao jednog od omiljenijih alkara, publika pozdravila bučnim odobravanjem.

S nestrpljenjem se iščekivao nastup Ante Zorice koji je sridom mogao pobjeći na nedostižnu prednost, ali koplje je odsjelo na dvojci, što je značilo da će o pobjedniku odlučivati pripetavanje.

Prvi je niz trkalište krenuo Alen Filipović Grčić koji je potom pogodio u jedan, a isti učinak imao je i Kristijan Bikić. Treći po redu, Ante Zorica, nije propustio priliku i pogotkom u dva osigurao je sebi prvu Baru u alkarskoj karijeri.

Ante Zorica trostruki je slavodobitnik Alke i slavodobitnik svečane Alke u Vukovaru, što ga čini najtrofejnijim alkarom u povorci. Dolazi iz Hrvaca, jaše na grlu Szepesgenu u vlasništvu KK Vreba iz Hrvaca, a rođen je 1984. godine.

Pobjednika Bare Viteško Alkarsko društvo nagradilo je s 200 centimetara zelenog sukna, brončanom plaketom Alke i novčanim iznosom od 15 tisuća kuna. Momka pobjednika, Ivicu Marića iz Suhača, VAD je nagradio s brončanom plaketom Alke.

Izvor: Ferata.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij