hren

Kao i svake godine, župa Gospe od Anđela iz Trogira, proslavila je blagdan svoje suzaštitnice svete Marte svečanom misom i kulturnim programom koji su se održali ispred istoimene crkve na povijesnom lokalitetu Bijaći.

Kako je lokalitet od povijesnog značaja za našu domovinu gdje je prvi put spomenuta riječ Hrvat, kulturni program posvećen je domoljubnoj tematici. Tako su prije svete mise pred okupljenim vjernicima i hodočasnicima nastupile djevojke iz vokalnog sastava Fjorete predstavivši se s tri pjesme.

Svečanu svetu misu predvodio je don Robert Čibarić, župnik župe Sv. Mihajla u Dubrovniku, uz koncelebraciju župnika župe Gospe od Anđela te ostalih župnika trogirskog dekanata i nadbiskupije.

U svojoj homiliji don Čibarić je istaknuo kako je, u vremenu u kojem nam prijete mnoge zamke i kada mnogo ljudi trči za novcem, jako važno da ostanemo vjerni Bogu te se pouzdamo u Njega.

Brojni vjernici iz ove najveće trogirske župe kao i vjernici okolnih župa došli su, unatoč velikim vrućinama, proslaviti sveticu koja je zaštitnica domaćica, na čemu im je na kraju zahvalio i župnik. U svojoj zahvali istaknuo je sve one koji su sudjelovali u pripremi proslave, župni zbor koji je, pod ravnanjem maestrice Urse Ljuban, svojim pjevanjem uveličao slavlje te Grad Kaštela koji svake godine podržava ovu proslavu kako materijalno tako i dolaskom predstavnika Grada na svetu misu.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij