U sklopu Solinskog kulturnog ljeta 2018. i ove godine će se tradicionalno upriličiti folklorna manifestacija Večer Zagore koja će se održati u živopisnoj Gradini u subotu 28. srpnja 2018. s početkom u 21 sat.

U programu sudjeluju:KUD Srce Zagore, KUU Andrija Matijaš Pauk-Marina, KUD Naši korjeni – Kljaci, MPS župa Kljaci, KUD Filip Dević – Split, ŽVS Oštrokondže, KUD Sv. Ante – Nadin, KUD Komoštre – Ogorje, KUD Kamen –Bukovica, KUD Vrila – Široki Brijeg (BiH), KUD Primorski Dolac, KUD Promina –Oklaj i guslar Dane Jurić.

Tijekom večeri čut će se brojni tradicionalni napjevi Dalmatinske zagore od ojkavica, treskavica, rera do ganga, a mladi će moći vidjeti stare običaje, kočije, nošnje…

U Solin će se na tren preseliti ljepota običaja i kulture naše Zagore, odjekivat će rera, ojkavica, ganga, a na tren ćemo se vratiti u nekad davne običaje koji se ne smiju zaboraviti već se na ovakvim smotrama trebaju njegovati.

Organizator manifestacije je KUD Srce Zagore, a pokrovitelj Grad Solin uz misao vodilju „Oj Dalmacijo srce najmilije,u tebi me zlatno srce grije ...“

Za sve zainteresirane ulaz u Gradinu je slobodan.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij