VEZA S DRVENIKOM
Danas je u Trogiru otvoreno novo trajektno pristanište na Solinama. U prisustvuj župana Blaženka Bobana, gradonačelnika Ante Bilića i ravnatelja Lučke uprave SDŽ Domagoja Maroevića, dočekano je uplovljavanje prvog trajekta "Šoltanka" koji će od sada ploviti četiri puta dnevno.

-S prvom "Šoltankom" koja je uplovila danas u 11.10, napokon smo dočekali otvaranje novog trajektnog pristaništa na Solinama. Istina je da mi Trogirani infrastrukturne projekte uvijek moramo čekati duže od predviđenog, ali ipak smo sretni i ponosni danas. Nova luka osigurat će kvalitetnije putovanje našim Drvenčanima i njihovim gostima, a ono što je posebno bitno je da će se, osim skraćivanja vremena plovidbe, uvesti i nova, četvrta trajektna linija koja će otočanima olakšati dolaske u Trogir. Hvala Lučkoj upravi koja je u suradnji s Gradom realizirala ovo pristanište na primjeru kojeg vidimo da samo suradnjom možemo realizirati velike projekte - kazao je prilikom otvaranja gradonačelnik Bilić.

-Ono što bih htio naglasiti je da ovo nije kraj nego tek početak poboljšanja kvalitete života na Drvenicima. Kao što je najavljeno, osigurana su sredstva od Grada i Županije i kreće izrada projektne dokumentacije za dovod vode na oba Drvenika. Nadamo se da će se to realizirati u jednom srednjoročnom periodu od četiri do pet godina.

Usto, potpisali smo sporazum s Lučkom upravom SDŽ za nastavak uređenja luke Trogir, od Solina do predjela Foše u koji se godinama nije ulagalo – zaključio je Bilić.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij