hren

SAGA SE PRIVODI KRAJU
Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine ocjenjuje da nema uvjeta za izručenje Zdravka Mamića Hrvatskoj i takvo mišljenje proslijeđeno je Sudu BiH, koji treba donijeti konačnu odluku o takvom zahtjevu hrvatskog pravosuđa, objavio je u srijedu sarajevski list Dnevni avaz.

Pozivajući se na svoje neimenovane izvore u državnom tužiteljstvu, list navodi da je u utorak poslan prijedlog Sudu BiH da se odbije zahtjev za izručenje bivšeg izvršnog direktora Dinama, koji je pred sudom u Osijeku nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora.

Mamić je početkom lipnja, uoči izricanja presude, pobjegao u Bosnu i Hercegovinu i ondje dobio utočište na temelju činjenice da uz hrvatsko ima i bosanskoheregovačko državljanstvo.

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa zahtjev za Mamićevo izručenje uputilo je tijelima vlasti u BiH 18. lipnja, a pravorijek u ovakvim slučajevima donosi Sud BiH.

Konačna odluka o tome hoće li netko biti izručen drugoj državi na temelju sudske odluke uvijek je u rukama ministra pravosuđa BiH.

Avaz konstatira kako je mišljenjem Tužiteljstva BiH, po kojemu ne postoje zakonski uvjeti za Mamićevo izručenje Hrvatskoj, olakšan posao Sudu BiH koji sada može samo konstatirati tu činjenicu.

"Više nema nikakvih izgleda da se Mamića izruči Zagrebu, čime se saga o najtraženijem hrvatsko-bosanskom bjeguncu, kako stvari stoje, privodi kraju", piše list.

Izvor: Dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij