hren

VESELO NA NAVOZIMA
Na temelju Sporazuma o dugoročnoj poslovno-tehničkoj suradnji Brodograđevna industrija Split i talijanska grupacija Fincantieri potpisali su dva nova ugovora za gradnju opremljenih sekcija (grand blokova) za mega kruzere koji se grade u talijanskim brodogradilištima.

Prvi ugovor odnosi se na projekt izgradnje sekcija preko 1200 tona čelika opremljenih cjevarskim i bravarskim komponentama kao i elektrotrasama s rokom isporuke u prvoj polovici 2019. godine. Radi se pramčanom dijelu brodskog trupa, a bit će ukrcani na baržu i otegljeni u brodogradilište iz grupacije gdje će se montirati na brod.

Drugim ugovorom Brodosplitu je dodijeljen projekt izgradnje središnjeg dijela broda ukupne dužine preko 100 metara i težine preko 3000 tona čelika, s rokom isporuke u drugoj polovici 2019. godine koji će biti vodonepropusno zatvoren s obje strane i otegljen samostalno u plovnom stanju u brodogradilište iz grupacije.
Brodosplit će temeljem navedena dva, ali i ostalih ugovora koji su u pripremi i bit će uskoro potpisani, ostvarivati više od pet milijuna eura mjesečnog prihoda, što će u razdoblju od 2019. – 2025. donositi oko 500 milijuna kuna godišnje.

Sporazum o dugoročnoj poslovno-tehničkoj suradnji do 2025. godine, kako ističu u splitskom škveru, rezultat je uspješne suradnje Brodosplita i jedne od najvećih brodograđevnih grupacija na svijetu, grupaciju Fincantieri, koja datira još od 2014. godine, tijekom koje je Brodosplit izgradio i u rokovima isporučio opremljene sekcije (grand blokove) za tri mega kruzera koji su se gradili u njihovim brodogradilištima.

Tijekom te suradnje jedna i druga grupacija, na obostrano zadovoljstvo, pokazala se stabilnim i kvalitetnim partnerom, te je potpisivanje dugoročnog Sporazuma bilo logično. Razina međusobnog povjerenja između grupacije Fincantieri i Brodosplita dovedena je na takvu razinu da već povezujemo svoje programske sustave, kako bi naša suradnja bila brža i efikasnija.

Sukladno usuglašenim planovima, u pripremi je angažman određenog dijela 'Brodosplitovih' radnika za privremeni rad u brodogradilište čiji je vlasnik grupacija Fincantieri, na izvođenju dijela specijalističkih završnih radova luksuznog putničkog kruzera, ističu iz Brodosplita.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij