hren

BEZ BRIGA NA ODMOR
Nova pravila za putnike Od subote u Europskoj uniji na snagu stupaju nova pravila za turiste, zbog kojih će putnici biti zaštićeniji i imati veća prava. Sigurnost putnika glavni je cilj nove direktive Europske unije koja se odnosi na paket-aranžmane te povezane putne aranžmane.

Nova pravila Europske unije putnicima omogućuju detaljne informacije o putovanju, kao i jasnija pravila o odgovornosti u slučaju problema. Osiguran im je povratak u domovinu u slučaju stečaja tvrtke, kao i veća prava u slučaju otkazivanja putovanja. Također, organizator putovanja dužan im je osigurati smještaj kada povratno putovanje nije moguće.

"Vrlo je važno da putnik kada preko internet bukira bilo koje putovanje, bilo preko agencije ili ne, u roku od 24 sata bukira sve usluge koje namjerava koristiti na putovanju kako bi bio zaštićeniji", rekla je Tamara Černeka, direktorica putničke agencije.

Putničke agencije nadaju se smanjenju nelojalne konkurencije, ali i lakšem poslovanju.

"Dobra je stvar da se direktiva normalno primjenjuje na području EU-a, što omogućuje hrvatskim turističkim agencijama da prodaju svoje aranžmane i kombinirane aranžmane u cijeloj Europskoj uniji", rekao je Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija.

2016. godine 62 posto Europljana bilo je na barem jednom turističkom putovanju. Oni koji nisu putovali kao razloge su naveli financije, zdravstvene probleme te radne ili studentske obveze.

Izvor: Dnevnik.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij