hren

ZA VIKEND SE PUTOVALO
Protekli dugi vikend privukao je 550.000 stranaca, ali i nešto više od 70.000 domaćih gostiju od kojih su na Jadranu bili brojniji samo Nijemci

Protekli dugi vikendi turistički su domaćini upisali 621.000 gostiju i 2,9 milijuna noćenja. Gostiju je u odnosu na isti vikend lani bilo sedam, a noćenja devet posto više.

Dominirali su stranci, njih 550.000 ostvarilo je 2,5 milijuna noćenja. Domaćih je turista bilo 70.000 i čak 31 posto više, a noćenja čak 17 posto više nego isti vikend 2017. Najviše su noćenja ubilježili domaćini u obiteljskom smještaju (milijun), dok na hotele otpada 665.000, a na kampove 589.000 noćenja.

U top deset destinacija s najviše noćenja su Rovinj, Dubrovnik, Poreč, Medulin, Umag, Mali Lošinj, Crikvenica, Vir, Novalja i Tar, pokazuju podaci sustava eVistor, koji evidentira promet prijavljenih turista u komercijalnim i nekomercijalnim smještajnim kapacitetima te kapacitetima nautičkog chartera.

U segmentu obiteljskog smještaja top destinacije tijekom produženog vikenda su Dubrovnik, Split, Crikvenica, Rovinj i Medulin, u segmentu hotela Poreč, Dubrovnik, Umag, Rovinj i Labin, dok su top destinacije u segmentu kampova Rovinj, Funtana, Tar, Vrsar i Medulin. Gledajući po tržištima najviše noćenja ostvarili su turisti iz Njemačke, a potom slijede domaći gosti, Slovenci, Austrijanci te Česi. U krug top deset zemalja iz kojih su gosti ostvarili najviše noćenja još ulaze i Poljska, Ujedinjena Kraljevina, Italija, Mađarska te Švedska.

Izvor: Vecernji.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij