hren

PRIPREME PRI KRAJU
Ovogodišnji, osmi po redu Split pride, pod nazivom „Hod za ljubav“ održat će se u subotu, 23. lipnja. Okupljanje u Đardinu planirano je u 17 sati, a povorka iz Đardina kreće u 18 sati.

Ruta povorke je  Ulica kralja Tomislava – Marmontova – Riva - Marulićeva ulica – Pjaca - Bosanska ulica i natrag. Zabavni program koji organizatori pripremaju nakon povorke, odvijat će se na Bedemu Cornaro.

- Ovogodišnji pride nosi naziv „'Hod za ljubav“, jer je lako osuditi onoga koji je drugačiji, a za ljubav treba uložiti truda. Željeli bismo poručiti koliko je važno uložiti trud potreban za razumijevanje, staviti se u položaj drugoga i pokušati jedan dan hodati u njegovim cipelama. Znamo da je puno lakše i jednostavnije ono što je nepoznato odmah u početku osuditi i odbaciti, ali ukoliko se uloži maleni napor za razumijevanje, prihvaćanje različitosti dolazi samo po sebi – kazali su organizatori iz udruga Bitcherin, Flomaster, queerAnarchive i Rišpet, koje su, kao ujedinjena splitska LGBTIQ scena, organizatori pridea.

Pripreme za Split pride 2018, kako među organizatorima tako i pojedinim gradskim i državnim službama koje imaju zadatak osigurati sigurno održavanje pridea, pri samom su kraju, a svi se nadaju da će ova povorka, koja upozorava na važnost prihvaćanja, proći bez incidenata.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij