hren

Izdvojiti treba i nezavisnog Tomislava Zaninovića koji je uvjerljivo pobijedio na Bačvicama

HDZ je osvojio 24 kotara i mjesna odbora, SDP pet, nezavisne liste četiri, Most jedan. Kada gledamo broj vijećnika, HDZ će ih imati 124, SDP 42, Most 15, a Pametno 11. S tim da treba dodati da je Most podržao i neke nezavisne liste koje su osvojile vijećnička mjesta.

Na Visokoj i Mejašima će svih sedam vijećnika biti iz HDZ-a, a posebno je uvjerljiva HDZ-ova pobjeda na Mejašima gdje je za tu stranku glasovalo 726 ljudi, a za sve ostale (HSP, SDP-NL, Pametno) ukupno 101.

Zanimljivo je bilo vidjeti rezultat na Žnjanu, iz tog kotara se iz nezavisne liste izdignula stranka Pametno, a nedavno je i otvorena škola Pazdigrad koja je bila glavni motiv okupljanja susjeda i početka njihovog političkog djelovanja. HDZ je uvjerljivo pobijedio na Žnjanu 236 (3), iza njih su Pametno sa 120 glasova (2 vijećnika) i Most sa 75 (1), a HSP se uspio izboriti za vijećnika sa 60 glasova.

Izdvojiti treba i nezavisnog Tomislava Zaninovića koji je pomeo konkurenciju na Bačvicama. Dobio je 443 glasa (5 vijećnika), dok su HDZ 177 (1), SDP-NL 95 (1) i Pametno 87 (0).

Slično je pošlo za rukom i Petru Gudiću na Pujankama. Povjerenje mu je dao 192 građanin, gotovo njih pola koji su izašli na izbore. Za HDZ je glasovalo njih 87, Most 59, SDP-NL 52, a Pametno 18. Gudić je osvojio četiri vijećnička mjesta, ali će se izbori u tom kotaru ponoviti.

Davor Matijević je ostvario izvrstan rezultat na Blatinama, njegova lista SDP-D.D.-NL zaslužila je povjerenje 617 građana (5 vijećnika), gotovo duplo više nego što su prikupili svi ostali (HDZ 317, HSP 36 i Pametno 35).

Izvor: Dalmatinskiportal.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij