hren

U Šibeniku su danas zabilježeni olujni udari bure

Za razliku od prethodnih nekoliko dana, u petak su izostali popodnevni grmljavinski pljuskovi. Pretežno sunčan dan obilježila je većinom slaba do umjerena bura koja je samo ponegdje u Dalmaciji imala olujne udare.

Prošle noći u Podvelebitskom kanalu izmjereni su udari bure preko 120 km/h.

Najviše dnevne temperature u Dalmaciji bile su od 22 ponegdje u Zagori do 29°C na otocima. Najhladnijih 6 Celzijevih stupnjeva izmjereno je danas na Velikoj Duvjakuši na Dinari.

Meteorološka vijest dana je izrazito hlađenje mora na šibenskom području, a specijalizirani satelit otkrio je da se ista pojava dogodila uz cijeli Podvelebitski kanal. U Šibeniku je jučer more bilo 25°C, a danas tek 17 stupnjeva. Za tako drastično ohlađivanje površinskog sloja mora zaslužna je na udare olujna bura na šibenskom području. S obzorom da će početkom sljedećeg tjedna posvuda biti još jače bure, more će se posvuda malo ohladiti. Ipak, radi se uobičajenoj pojavi koja se događa kao posljedica miješanja slojeva mora, kada zbog bure topli površinski sloj malo potone, ali se s prestankom bure stanje vrlo brzo normalizira.

Bura povremeno izaziva probleme u prometu

HAK je u petak navečer izvijestio da na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te autocesti A7 Draga-Šmrika vrijedi zabrana prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na dionici Jadranske magistrale između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar povremeno i mjestimice usporava promet i na autocestama: A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i A6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij