hren

PRUŽANJE POMOĆI OBOLJELIMA
Uznemirujući podatak ovih je dana stigao iz Kliničkog bolničkog centra Split, u kojm se kaže da su u sklopu akcije „Euomelanom 2018“, provedenoj na Hvaru, čak kod 10 posto pregledanih osoba otkrivene određene problematične tvorbe.

- Tijekom dermatološkog pregleda u sklopu akcije "Euromelanom 2018“, na otoku Hvaru je dermatološki pregledano oko 1800 ljudi te je otkriveno oko 180 tvorbi koje treba žurno odstraniti i patohistološki analizirati – kaže se u navedenoj informaciji.

Kako je potrebna hitna reakcija, a u redovnoj kirurškoj proceduri vlada opterećenje i gužve, KBC Split, Dom zdravlja županije Splitsko-dalmatinske te županijski Ured za zdravstvo dogovorili su posebnu akciju u kojoj će bolesnicima biti što prije ukazana pomoć u liječenju i uklanjanju tih tvorbi.

- Bolesnici ce biti pozivani subotom izvan redovnog radnog vremena, kako se ne bi došlo u koliziju s ranije upisanim bolesnicim, te će svake subote do daljnjega biti operirano 20 pacijenata u KBC-u Split u Zavodu za plastičnu kirurgiju. Koordinator i pozivatelj pacijenata je Dom zdravlja Split – kazali su nadležni.

Prva grupa bolesnika na zahvat u bolnicu Križine je došla već danas, a operiraju ih plastični kirurzi KBC-a Split.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij