hren

POTPUNA INTEGRACIJA
Nakon što je OTP banka objavila dovršetak procesa kupnje Splitske banke, čime je nastala četvrta najveća banka na hrvatskom tržištu, potpuna integracija dvaju sustava dovršit će se 1. listopada ove godine. Naziv ‘Splitska banka’ odlazi u povijest i zamjenjuje ga brend ‘OTP banka Hrvatska’, no sjedište ove institucije ostaje u Splitu

Središnje funkcije banke nalazit će se i u Zadru i Zagrebu, a regionalna poslovna središta u Dubrovniku, Puli, Osijeku i Varaždinu. Novi veliki igrač na tržištu zauzima dominantan udio na jadranskoj obali, gdje ima razgranatu mrežu poslovnica i bankomata te ustaljenu suradnju s lokalnim vlastima i zajednicom.

Kompliciran proces integracije dvaju sustava traje već neko vrijeme, a paralelno se izrađuje nova organizacija. Tportal je provjerio što će to značiti za same klijente današnjih dviju banaka.

Već danas i oni iz OTP-a i oni iz Splitske banke potpuno ravnopravno mogu koristiti cijelu mrežu, odnosno 150 poslovnica i ukupno 500 bankomata, na kojima bez naknade mogu podizati gotovinu svojim debitnim karticama. Ukoliko se radi o nekoj drugoj vrsti kartica, primjenjivat će se naknade jednake onima u njihovoj matičnoj banci.

‘U tijeku je definiranje proizvoda koje će buduća integrirana banka nuditi svojim klijentima i radi se na tome da im se ponudi najbolje od obje banke, a posebno se radi na širenju palete kartičnih proizvoda’, poručili su za tportal iz Splitske banke. Između ostalog, i klijentima ove banke od 1. listopada bit će dostupna Visina prepaid kartica za plaćanje na internetu.

Sama zamjena kartica dosadašnje Splitske banke, obaviješteni smo, obavljat će se postupno i u hodu.

U prvom dijelu iduće godine na red će doći klijenti kojima one još uvijek nisu istekle, a na sebi imaju stari logo ove banke s oznakom bivše grupacije ‘Societe Generale’. Potom će, u drugom dijelu 2019. godine, isto napraviti svi preostali klijenti, čiji će računi ubuduće imati IBAN broj OTP banke.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij