hren

Znate li da je čitanje jedinstvena ljudska sposobnost, najnovija evolucijska prilagodba živčanog sustava potrebama komunikacije? Vještina je to koju nismo naslijedili, nego smo ju stekli i svatko ju od nas mora svladati, od početka. Nema preskakanja!
Čitanje je zahtjevna i slojevita ljudska aktivnost, prijeko potrebna za uspjeh u mnogim životnim područjima i zbog toga jako važna.

Privoljeti dijete da čita i pritom uživa nije lak zadatak, ali zato je sladak i vrijedan svakog truda. Čitanje je rast, a djetetu je rast prirodno stanje, kao što je prirodno i najprirodnije da mu u rastu pomažu obitelj i društvo u kojem živi.
Prvi nam je zadatak pomoći mu svladati vještinu čitanja, a onda pronaći načine i motivirati ga da nastavi čitati. Najbolji uzori su odrasli koji i sami čitaju, a najbolje okruženje društvo koje cijeni knjigu i kulturu čitanja.

Predavanje o tomekako privoljeti dijete da čita s užitkom održat će u Klubu mladih Split 6.lipnja, u srijedu s početkom u 19 h gospođa Grozdana Ribičić, viša diplomirana knjižničarka i voditeljica Odjela za djecu i mlade uGradskoj knjižnici Marka Marulića Split.

Broj mjesta je ograničen, a prijave su obvezne na https://docs.google.com/forms/d/1ORwpMHDNuE3XKkyuhrfSMnpFM2EmPnveNtkCNg1CLdY/edit

Na zahtjev je moguće dobiti potvrdu o sudjelovanju.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij