Nakon razmjene političkih udaraca kakvi se rijetko viđaju na toj razini, predsjednik Sabora i predsjednica Republike povukli su se u svoje kuteve.

Situaciju smiruje premijer Andrej Plenković, ali ipak daje naslutiti da je predsjednica ta koja bi ipak malo više trebala odvagivati svoje riječi.

Premijer se, kaže, još nije čuo s predsjednicom nakon javne svađe nje i predsjednika Sabora.

"Vrsta informacija koje su jučer puštane u medije na neki način mi se čine neprimjerenima i ne pridonose kulturi dijaloga i dignitetu institucija", rekao je premijer.

Iako se čini da premijer opominje i Grabar-Kitarović i Jandrokovića, nastavak rečenice kao da je upućen samo jednoj osobi.

"U više navrata sam rekao da je Vlada učinila jako puno u vidu demografske revitalizacije. To radimo kontinuirano i dalje", dodao je premijer.

Nakon tvrdnje predsjednika Sabora da je predsjednica neozbiljno pristupila sazivanju zajedničke sjednice Vlade, Grabar Kitarović ga je optužila da laže i dodala da su joj Jandroković i Plenković za demografiju poručili - "Ta tema je sada ‘in’, ali će brzo izaći iz mode", na što je Gordan Jandroković odgovorio kako je to besprizorna i beskrupzlozna laž.

I Jandroković i Grabar-Kitarović dan kasnije šute.

"Ako gledamo sa strane predsjednice, ona hvata dobru početnu poziciju jer ide na novi mandat. HDZ zasad ne dovodi u pitanje podršku Grabar-Kitarović za novi mandat. Premijer negira i da razmišlja o ograničavanju ustavnih ovlasti predsjednice. Možda i zato što je prema SDP-ovom premijeru Milanoviću bila oštrija. Osim što je tražila zajedničku sjednicu Vlade, tražila je i njegovu ostavku", smatra novinar tjednika Express Ivan Pandžić.

Ali je faza takva da odnosi tri najviša državna dužnosnika nikad nisu bili lošiji.

Izvor: N1


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij