Hrvatski sabor u petak bi trebao potvrditi novog potpredsjednika Vlade i novog ministra gospodarstva nakon što je Martina Dalić, zbog afere Hotmail, na te dužnosti dala ostavku.

Kandidat za dužnost potpredsjednika Vlade zaduženog za gospodarstvo je ministar poljoprivede Tomislav Tolušić, a za dužnost ministra gospodarstva Darko Horvat, HDZ-ov zastupnik i ministar poduzetništva i obrta u Vladi Tihomira Oreškovića.

Oni su u srijedu nakon višesatnog odgovaranja na pitanja dobili potporu saborskih odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav te gospodarstvo. O njima se na plenarnoj sjednici Sabora neće raspravljati, nego će se samo glasovati o povjerenju.

Koalicijski partneri prije su dali "zeleno svjetlo" premijeru Andreju Plenkoviću za planirane kadrovske promjene.

SDP-ovih 380 amandmana na lex LNG

Neizvjesno je hoće li Sabor u petak glasovati i o Vladinu zakonskom prijedlogu o terminalu za ukapljeni prirodni plin s obzirom na to da je SDP u nastojanju da odgodi glasovanje u proceduru uputio 380 amandmana.

Taj zakonski prijedlog, tzv. lex LNG, koji treba omogućiti da se strateški projekt LNG terminala na Krku realizira u zadanim rokovima, podijelio je javnost i izazvao prosvjede građana tog otoka. Donese li Sabor zakon o LNG terminalu, općina Omišalj najavila je da će tražiti ocjenu njegove ustavnosti.

Prije glasovanja u podne raspravljat će se o Vladinu prijedlogu izmjena Zakona o zaštiti na radu koji bi trebao pridonijeti sigurnosti i zaštiti zdravlja radnika, sprječavanju ozljeda na radu, profesionalnih bolesti i drugih bolesti povezanih s radom.

Izvor: N1


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij