hren

Započelo završno uređenje pristupne ceste Soline

Pristupna cesta za novo trajektno pristanište na Solinama danas ulazi u finalno uređenje pred otvaranje koje se očekuje do 15. lipnja. Započelo je asfaltiranje, a nakon što su odrađeni svi građevinski radovi na ovoj cesti koja je duga 257 metara. Trajektna luka će povezivat Trogir sa susjednim otocima Drvenik Veliki i Mali.

Ovim projektom poboljšat će se prometna povezanost kopna s trogirskim otocima, što je naročito važno, jer se na otocima povećava izgradnja apartmana, a planirana je i gradnja kampova. Novom trajektnom lukom omogućava se razvitak ovih otoka kako u turističkom smislu, tako i u olakšanju života stalnim stanovnicima otoka. Trajekti za otoke Drvenik Veliki i Mali više neće pristajati na trogirskoj rivi te će time rasteretiti ovaj dio grada. Nakon otvaranja trajektne luke, radit će se na projektu revitalizacije cijelog parka Soline. 

U tijeku je asfaltiranje pristupne ceste za novo trajektno pristanište na Solinama. Kroz koji dan cesta bi trebala biti dovršena, a potom će se pristupiti finalnim radovima oko same luke čije se otvorenje predviđa do 15. lipnja.

Ove godine predviđena je i izrada projektne dokumentacije za postavljanje vodovodnih cijevi do oba otoka, što budi nadu da će ovim završenim i budućim projektima stanovnicima otoka poboljšati kvalitetu života na koju čekaju već jako dugo.

Izvor: Trogirportal.info


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij