hren

VRAĆA SE KORIJENIMA
Autobusni prijevoznik "Clissa" s Klisa prepustio je svoju liniju Split-Zagreb-Split, najpopularniju među njihovim putnicima, "FlixBusu", europskom autobusnom operateru sa sjedištem u njemačkom Münchenu.

Vijest da "Clissa" neće više prevoziti putnike na najfrekventnijoj pruzi od mora do glavnog grada Hrvatske i natrag razočarala je mnoge putnike, najviše studente koji su na toj liniji često putovali zbog udobnosti, besplatnog bežičnog pristupa internetu, vode i besplatnog prijevoza prtljage, kao i povoljne cijene karata. Njima je Krešimir Glavina, vlasnik kliške prijevozničke tvrtke, i sam nekadašnji zagrebački student, uputio preko svojih stranica i posebnu zahvalu u kojoj, među ostalim, stoji:

- Zahvaljujem posebice putnicima na relaciji Split-Zagreb-Split koji su nam pomagali u održavanju ove linije tijekom proteklih pet godina. Posljednji dan održavanja linije bio je 2. svibnja, nakon čega je linija prepuštena Flixbusu. Svoj entuzijazam, kreativnu energiju i ljubav prema ovom poslu usmjerit ćemo na ostale vrste prijevoza putnika autobusom, gdje se nadam ponovnom susretu - navodi se u zahvali.

Unatoč prepuštanju popularne linije velikom europskom operateru, "Clissa" će se i dalje baviti prijevozom putnika, i to slobodnim, kao što će i dalje prevoziti "obične" putnike, turiste i učenike. S druge strane, "FlixBus" polako, ali sigurno preuzima hrvatsko autobusno tržište, nudeći digitalizaciju tradicionalnog načina putovanja.

- Od 3. svibnja FlixBus na relaciji Split-Zagreb prevozi putnike 4 puta dnevno direktno po cijenama od 99 kuna. S obzirom da FlixBus ima dinamičan sustav određivanja cijena, slično kao sustav cijena kod zrakoplovnih kompanija, u mogućnosti smo ponuditi različite cijene i promocije, pojedinačno za svaku od dnevnih linija ili prema dostupnosti kapaciteta. Što prije putnik kupi kartu, to će je platiti povoljnije - kažu iz FlixBus-a koji putnicima nude online rezervacije i kupovine autobusnih karata, mobilnu aplikaciju, besplatan internet i GPS praćenje vozila, ponudu pića i grickalica u autobusu...Stoga se cijene karata od Splita do Zagreba variraju od 99 kuna pa sve do 189, pa tko voli nek izvoli.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij