Ako ste mislili da su radovi na Karepovcu prekinuti do jeseni, u krivu ste. Sanacija odlagališta ipak se nastavlja, no u znatno smanjenom obimu, javljaju iz Banovine.

- Intenzivni radovi iskopa, prebacivanja i ugradnje otpada u tijelo odlagališta Karepovac prekinuti su 5. svibnja 2018. godine. U proteklih mjesec i pol dana sanacija se obavljala u smjenskom dnevnom produženom i noćnom radu svaki dan, uključujući i nedjelje i blagdane.

Reorganizacija gradilišta napravljena je 6. svibnja te se radovi na sanaciji odlagališta Karepovac nastavljaju po novom dnevnom radnom ritmu. Dio radova na prebacivanju otpada se nastavlja, ali sa otprilike desetinom intenziteta, što je nužno radi osiguranja stabilnosti pokosa te novog otpada koji svakodnevno pristiže.
Ovim se otvaraju drugi radovi koje je moguće izvoditi preko ljeta pa će mehanizacija biti angažirana na prekrivanju deponija, izradi obodnih nasipa kanala te na gradnji infrastrukture. Radovi koji će se izvoditi u narednom periodu neće emitirati neugodne mirise izvan deponija jače od onih kakvi su bili prije početka sanacije.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij