NEMA VIŠE MERKAPITANA?!
Prva faza sanacije Karepovca završena je u subotu, kako smo i najavljivali, a radovi se nastavljaju najesen.
Od 22. studenoga prošle godine, kad su bageri "napali" brdo smeća na istoku grada, prebačeno je više od 700.000 prostornih metara komunalnog otpada i 30.000 "kubika" građevinskog šuta, što je oko 70 posto projektom planiranih količina.

Proteklih nekoliko mjeseci premještalo se, podsjetimo, smeće odlagano na Karepovcu tijekom zadnjih nekoliko godina, i to s istočne strane na krovni dio deponija, a sve kako bi se oslobodio prostor za izgradnju betonske kasete, odnosno sanitarnog deponija, na kojem će se odlagati novo smeće dok se ne izgradi županijski Centar za gospodarenje otpadom u Lećevici.

Stanovnici okolnih naselja – Kile, Mejaša, Šina, ali i Solina – odahnut će, sasvim sigurno, zbog pauze u sanaciji.
Smrad uzrokovan isparavanjem odlagališnih plinova, ponajprije amonijaka i merkaptana, bio je na dane toliko nesnosan da je i jučer dopirao do Gripa, Velog Varoša i Spinuta, a građani su se pobojali da im radovi na Karepovcu ugrožavaju zdravlje.

Iz Banovine su to, međutim, konstantno demantirali navodeći kako u zraku nisu izmjerena prekoračenja štetnih plinova...

U svakom slučaju, Splićani ne moraju strahovati ni kako će im smrad s Karepovca otjerati turiste, kojih je već pun grad. Za otprilike pet godina, kad ponovno posjete Split, furešti će možda igrati i golf na zelenom brdu Karepovca, pod uvjetom, naravno, da radovi na izgradnji Centra u Lećevici ne pođu po krivom...

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada