Sutkinja Westminsterskog suda u Londonu sutra je trebala izreći odluku o zahtjevu Hrvatske da joj se izruči Ivica Todorić. Međutim, tijekom posljepodneva je objavljeno da se odluka o njegovu izručenju odgađa. Prvostupanjska odluka o izručenju Ivice Todorića bit će donesena u ponedjeljak u 12:30 po tamošnjem vremenu.

Podsjetimo, Todorić je uhićen lani 7. studenog u Londonu temeljem europskog uhidbenog naloga koji je raspisala Hrvatska, a istog dana je pušten na slobodu uz jamčevinu od 100.000 funti i mjere opreza. Sutkinja je kazala da nikada nije imala ovako kompliciran slučaj oko pitanja izručenja.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo od 18. listopada prošle godine vodi istragu protiv Todorića zbog sudjelovanja u nezakonitom pribavljanju milijardu i 142 milijuna kuna u slučaju Agrokor. Uz Todorića, istragom su obuhvaćeni njegovi sinovi Ante i Ivan te 12 Agrokorovih menadžera i revizora. Ukupnoj šteti državno odvjetništvo pribraja i "nepripadnu imovinsku korist" od dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih za "jednu pravnu osobu" krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

Tužiteljstvo je u međuvremenu pokrenulo novu istragu protiv Todorića i još tri osobe zbog malverzacija povezanih s nezakonitim isplatama pozajmica, pri čemu je za investitore nastala šteta od 47,5 milijuna kuna. Istragu je potom proširilo na sedmoricu osumnjičenika.

Izvor: HRT.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij