hren

NA ŠETNICI HOTELA LE MERIDIEN LAV
Na konferenciji za medije koja je održana u autentičnom ambijentu konobe Matejuška u Splitu, predstavljen je program jubilarnih 10. po redu  Dana hrvatske male brodogradnje i Sajma turističkih atrakcija. Za posjetitelje će obje manifestacije u Marini Lav i šetnjici ispred plaže, hotela Le Meridien Lav u Podstrani pokraj Splita biti otvorene od četvrtka, 19.04. od 13 sati i tijekom dana trajanja biti će otvoreni od 09 do 19 sati  sve do nedjelje 22.04. kada u 15 sati zatvaraju svoja vrata.

Organizacijski odbor koji čine Branimir Matijaca, Damir Skelin i Tomi Božiković, u spontanoj atmosferi, prenijeli su najzanimljivije novitete ovogodišnjeg jubilarnog izdanja ovih manifestacija.

"Javnost nas od samih početaka uspoređuje sa nautičkim sajmovima iako smo mi sasvim drugačije koncipiran događaj. Počevši od besplatnog ulaza za posjetitelje, do načina prezentacije plovila, opreme i turističke ponude, sve je usmjereno ka tome da se razvijamo kao manifestacija doživljaja, i privlačno mjesto posjeta za cijelu obitelj. Prvih godina smo se bavili spašavanjem hrvatske male brodogradnje, a danas svi zajedno, a u to uključujem i vas predstavnike medija, kroz ponudu turističkih atrakcija doprinosimo podizanju kvalitete ponude u turizmu, ne zaboravljajući da su plovila koja nastaju u hrvatskim škverovima važan dio te ponude" rekao je na samom početku jedan od osnivača DHMB Damir Skelin.  

Prema riječima predsjednika udruge Dani hrvatske male brodogradnje i  osnivača Branimira Matijace, odličan odaziv hrvatskih brodograditelja ni ove godine nije izostao, te je ova manifestacija u marini hotela Le Meridien Lav u Podstrani i nadalje  centralno mjesto za predstavljanje novih plovila izašlih iz domaćih "škverova, ali i nautičke opreme, dok je naglasio kao je ponuda ribolovne opreme ove godine u velikom porastu : "Preko 20 proizvođača plovila predstavit će se na jubilarnim 10. DHMB, a sva plovila su i ove godine dostupna na probu posjetiteljima. Mala brodogradnja vam je žilava, opstaju ti vrijedni ljudi, ti zaljubljenici u brodove, koji unatoč brojnim problemima koje imaju, ne posustaju u svom radu. Pa ćemo imati u moru brodove iz Istre i Kvarnera, redom iz svih dalmatinskih županija, veliki broj iz Zagrebačke županije i njihovih malih i velikih kopnenih škverova koji grade morske ljepotane. Iz Krila Jesenica, stiže nam 49-metara duga cruiser jahta Queen Eleganza vlasnika Marka Mandića koja je kompletno izgrađena u korčulanskom škveru Radež, na kojem će se obaviti i sam čin svečanog otvaranja manifestacija" . Na kraju se zahvalio Županiji Splitsko-dalmatinskoj i Turističkoj zajednici županije, te Općini Podstrana i  T.Z. Podstrane na višegodišnjoj podršci u organizaciji ovog događaja, koji se posljednjih godina organizira pod Pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske .

"Posljednjih godina sustavno rastemo, a ove godine smo dosegli smo svoj maksimum koji je limitiran ukupno dostupnim prostorom. Linija šetnjice ispred hotela domaćina proteže se duž cijele marine i pripadajuće plaže, u dužini preko 500 metara." Ovim uvodom Sajam turističkih atrakcija je predstavio dopredsjednik udruge DHMB i član Organizacijskog odbora, ujedno i inicijator ovog segmenta u sklopu DHMB, Tomi Božiković te nastavio: “Pokretanjem  ove ponude vezane uz turističke atrakcije otvorili smo se prema segmentu turizma u kojem Hrvatska još uvijek ne nudi puno. Raduje nas što je prosjek zadržavanja posjetitelja na događajima koje organiziramo preko 3 sata.  To ne čudi s obzirom da obilujemo promotivnim natjecanjima i animacijama. Po prijavama poseban interes ove godine privlači  "Žujino" Svjetsko prvenstvo u nogometnom pikadu, utrka vodenih bicikla na moru by SEA BIKES - Croatia, kayak i SUP challenge kup SURFMANIE. Sigurni smo kako će u ovogodišnjoj ponudi svatko pronaći ponešto za sebe, od opreme za kayaking, trekking, SUP padlling, biciklizam, kite-surfing i ostale aktivnosti na moru i u prirodi. Ove godine posebno smo obratili pažnju na adrenalinske i vodene sportove, plažne sadržaje, komunalnu opremu, eco-elektro vozila, te druge rekvizite za aktivnosti na moru i u prirodi, ali i razne druge atraktivne usluge i sadržaje. Stoga dođite, sigurno ćete uživati!" Istakao je na kraju Božiković.

Na kraju je Tomislav Aljinović, direktor regije Jadran jug Splitske banke inače glavnog partnera DHMB i STA istakao višegodišnju dobru suradnju s organizatorima, a na dobrobit razvoja kako male brodogradnje kao gospodarske grane, tako i širenja turističke ponude, uz naznaku kako je Splitska banka posebnim kreditnim linijama za kupnju plovila i turističke opreme na DHMB i STA usmjerila svoje aktivnosti i ka dobrim prodajnim rezultatima svih izlagača. 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij